Tips & Advice

Q1. Is it really necessary to replace my timing belt at the recommended interval?
Answer: YES. The failure of a timing belt in many cars can result in major engine damage. The cost of repairing an engine with a broken timing belt is much greater than the cost of a timing belt replacement.

Q2. What does it mean if my “check engine” or “service engine soon” light comes on?
Answer: There are many sensors and computerized components that manage your vehicle’s engine performance and emissions. When one of these fails, the “check engine” light is illuminated. Although your car may seem to run fine, it is important to have the issue addressed to prevent long-term problems.

Q3. Which kind of brake fluid should I use in my car?
Answer: Most domestics and import vehicles use a Dot 3 or Dot 4 brake fluid for normal operations. We suggest that you refer to your vehicle owners manual for the proper brake fluid.

Q4. How often should we replace our winshield wiper blades?
Answer: Vehicle safety experts and vehicle manufacturers recommend replacing the wiper blades on your vehicle every 6 to12 months.We recommend a complete blade be installed on both driver and passenger your vehicle.

Q5. What is the most overlooked filter replaced on newer vehicles?
Answer: The Cabin Filter, since 2001 new car manufacturers have used cabin air filters that help purify the air entering the vehicles climate control systems. Ask your servicing facility about the benefits of a clean cabin air filter.

Q6. When should the battery in our family vehicle be replace?
Answer: Typically, most original equipment batteries last approximately 4 to 5 years under normal use. We recommend these batteries be replaced with one of equal or higher cranking amps located (on the top) of most batteries.
Q7. Are new car dealerships the only choice for extended warranties?
Answer: Extended warranties can be honored at your favorite neighborhood service center, we recommend your local NAPA AutoCare Center for quality repairs the first time.

Q8. What type of windshield fluid should we use in our car?
Answer: Windshield washer fluid that has a minimum freezing point of -20 should be used in all vehicles. Late model vehicles may offer less protection for windshield fluid reservoirs. For these vehicles, a concentrate can be added to lower the freezing point of the washer fluid.

Join Our Newsletter!